Evropská asociace fotovoltaického průmyslu se domnívá, že tvůrci politik musí věnovat větší pozornost akumulátorovým systémům jako doplňkové technologie k solárním elektrickým systémům. Evropské sdružení fotovoltaického průmyslu poukázalo na to, že s cílem dosáhnout klimatických cílů Pařížské dohody a mít možnost omezit globální oteplování na 1,5 °C, musí 2030 Národní energetický klimatický plán (NECP) pro nasazení solárních elektráren více než zdvojnásobit, akumulátorový systém má velký potenciál při integraci čisté energie. 

Walburga Hemetsberger uvedla: "Kombinace solárních elektráren a skladování energie je klíčem k dosažení klimatické neutrality v EU do 2050.+projekty skladování poskytnou domácnostem spolehlivé, čisté a náklady-efektivní energie. Národní tvůrci politik si musí tento obrovský potenciál uvědomit a zvážit zavedení více distribuovaných systémů skladování energie při revizi národních energetických a klimatických plánů." 

Některé stávající politické rámce v Evropě aktivně podporují využívání akumulátorů, například politika čistého měření v Nizozemsku. Měly by být rovněž podporovány přístupy, které využívají úložiště baterií k hraní větší role v energetickém systému, jako jsou virtuální elektrárny (VPP).